Itsepuolustus

Kilpailujaos

Hämeenlinna

Järjestyksenvalvonta

Kuvagalleria

Kahvakuula

Krav Magan tarkoitus on antaa tavallisille ihmisille mahdollisuus toimia turvallisesti mahdollisessa uhkatilanteessa sekä tarpeen vaatiessa kyetä puolustautumaan erilaisia uhkia vastaan mahdollisimman tehokkaasti.

Krav Magassa puolustautumissektori on 360 astetta, sillä väkivaltainen hyökkäys tapahtuu harvoin suoraan edestä päin. Torjunta sekä vastahyökkäys pyritään tekemään nopeasti, tehokkaasti sekä lamauttavasti, mahdollistaen puolustautujan vahingoittumattomuuden, sekä luoden puitteet perääntymiselle uhka- tai väkivaltatilanteesta.

Järjestelmä pitää sisällään tekniikat puolustautumisesta yhtä tai useampaa aseetonta tahi aseistettua vastustajaa vastaan samanaikaisesti. Toiminta nykyaikana valitettavan yleisiä veitsiä ja käsiaseita vastaan on myös otettu huomioon. Lajin tekniikat jaetaan myös koulutettavan väen taustan ja tarpeen mukaan. Käytännössä tämä tarkoittaa ns. siviili-, voimakäyttö-, sekä sotilastekniikoita. Siviilit eivät luonnollisestikaan tarvitse samanlaisia taitoja ja tietoja lajista kuin esimerkiksi työtehtäväänsä ja työturvallisuuttansa ajatteleva poliisi.

Image

Krav Magassa ei järjestetä kilpailuja, vaan laji keskittyy täysin harjoitteluun, opettamiseen ja käytännön tilanteiden demonstrointeihin, miten selvitä mahdollisesta tai jo alkaneesta väkivaltatilanteesta mahdollisimman vähäisin vammoin. Tekniikat ovat kehitetty vastaamaan ihmisen luontaisia reaktioita stressitilanteissa ja se helpottaa lajin tehokasta sekä nopeaa omaksumista.

Krav Magassa opetetaan mm. lyöntejä, potkuja, torjuntoja, vapautumisia kuristuksista sekä muista otteista, jotka rajoittavat liikkumisen vapautta. Käytännöllisesti katsoen kaikkea mikä kuuluu tehokkaaseen tapaan puolustaa itseään. Krav Maga on levinnyt ympäri maapallon ja laji sopii, sekä miehille että naisille. Lajin harrastuksen voi aloittaa vaikka ei olisikaan aikaisempaa kokemusta kamppailulajeista. Se sopii niin nuorille, kuin hieman varttuneemmallekin väestölle.

Lajiharjoittelussa simuloidaan tilanteita todellisesta elämästä, kuinka selviydytään tehokkaasti väkivaltaisista tilanteista. Harjoittelija oppii käyttämään oikeita Krav Magan periaatteita ja tekniikoita erilaisissa tilanteissa, jopa vieraissa tai epäsuotuisissa olosuhteissa, kuten esimerkiksi pimeässä ympäristössä, liukkaalla jäällä, lumessa, vedessä, portaikossa, autossa, istuvasta ja makaavasta asennosta sekä jos liikkumismahdollisuus on rajallinen (kiinnipitäminen).Image

Krav Maga sisältää fyysisiä harjoituksia mutta harjoittaa oppilasta myös henkiseen kurinalaisuuteen, vahvistaen henkistä mielialaa sekä kehittäen kykyä käsitellä väkivaltaisia välienselvittelyjä paineenalaisena.

Krav Magassa ei ole tavallista vyöjärjestelmää vaan viisi oppilastasoa, viisi graduate, viisi expert tasoa ja kaksi mestaritasoa. USA:ssa on käytössä vyöjärjestelmä: keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea ja musta vyö.

 

Image Image Image
PRACTITIONER LEVEL
1 - 5
GRADUATE LEVEL
1 - 5
EXPERT LEVEL
1 - 5